Perheyrityksenä me otamme vastuun

Viessmann - Max and Prof. Martin Viessmann


Olemme perheyritys.

Viessmannin perheenjäsenistämme ja kumppaneistamme huolehtiminen on DNA:mme perusta.

Kaikki Viessmannin perheenjäsenet toimivat perustana yrityksemme arvoille. Arvomme auttavat meitä ajamaan strategiaamme ja toteuttamaan sitä  jokapäiväisessä elämässämme. 


Toimintasäännöt 

Työnantajana, liikekumppanina ja monipuolisella sosiaalisella sitoutumisellamme otamme taloudellisen, ekologisen ja sosiaalisen vastuun kaikessa toiminnassamme. Yrityksen perustamisesta vuodesta 1917 lähtien yhteistyökykyinen ja luotettava käytös liikekumppaneitamme kohtaan on ollut olennainen osa arvojamme.

Toimintasäännöt ohjeistavat yhteistyötä työntekijöidemme, liikekumppaneiden, yhteiskunnan kanssa, tietojen käsittelyä sekä raportointi- ja ilmiantomenettelyjä. Jokainen perheenjäsen on velvollinen noudattamaan ohjeita.

Meidän kulttuurimme 

Yrityksemme arvojen mukaisesti Viessmann-konsernissa olemme Refrigeration Solutions -liiketoiminta-alueella rakentaneet ja vakuuttuneet kulttuuristamme kehityskulttuurina, jossa opimme jatkuvasti onnistumisistamme ja epäonnistumisistamme.

Kehittävä kulttuuri on luovuutta, yhteisluomista ja yrittäjyyttä edistävää kulttuuria. Otamme vastaan uusia ideoita nopeasti ja yritämme viedä ne toteen. Keskeinen uskomme on, että olemme kaikki elinikäisiä oppijoita ja yritämme ajatella laatikon ulkopuolella kaikissa asioissa. Haluamme murtaa esteitä ja tavoittaa uusia mahdollisuuksia helpottaaksemme asiakkaidemme elämää.

Sustainability - HR mom with kid

Monimuotoisuus ja tasa-arvo

Sukupuolten monimuotoisuus

Kannustamme ja annamme kaikille sukupuolille samat mahdollisuudet työskennellä kanssamme ja liittyä joukkoomme perheenjäseneksi. Keskitymme sukupuolineutraaleihin työpaikkailmoituksiin ja oikeudenmukaisiin mahdollisuuksiin kaikkien hakukelpoisten hakemusten käsittelyyn.

Kansallinen monimuotoisuus

Pyrimme toteuttamaan nollatoleranssin syrjinnän politiikkaa.

Uskomme, että erilaiset kulttuuritaustat tuovat valtavan mahdollisuuden koota ihmisiä yhteen. Monipuolinen ajattelu helpottaa laatikon ulkopuolista ajattelua.

Sen avulla voimme ajatella menneisyyttämme ja nykyhetkeämme pidemmälle, ja haastaa nykyisen status quon. Monimuotoisuus on yksi perustavanlaatuinen osa kehityskulttuuriamme.

Sustainability - social responsibility

Kuinka tuemme perheenjäseniämme

Ura ja henkilökohtainen kehitys

Perheemme jäsenet ovat arvokkain pääoma, joka meillä on. Meidän on suojeltava ja edistettävä heitä.

 • Tähän sisältyy jatko-urasiirtymien suunnittelu ja yksilöllisten kehityssuunnitelmien kartoittaminen
 • Tarjoamme koulutusta työhön, koska uskomme, että tämä on yksi parhaista mahdollisuuksista hankkia mahdollisimman paljon tietotaitoa ja kokemusta
 • Tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuden etätyöhön ja sisäiseen työssä liikkumiseen sisäisen urasivun ansiosta. Urasivu on saatavilla maailmanlaajuisesti.

Perheen ja työn yhdistelmä

 • Viessmann kannustaa vanhempainvapaata molemmille sukupuolille, myös johtotasolla. Noudatamme aina paikallisia lakeja ja mahdollisia paikallisia työehtosopimuksia.
 • Käytämme joustoaikasopimuksia, tarjoamme osa-aika- ja etätyömahdollisuuksia mahdollistaaksemme yksilöllisesti parhaiten sopivan perheen ja työn yhdistelmän Viessmann-perheenjäsentemme hyvinvoinnin kannalta.

Terveys- ja turvallisuuspolitiikka

Työntekijöidemme henkisen ja fyysisen terveyden säilyttäminen on meille tärkeää, ja olemme koonneet työntekijöidemme terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi toimenpideportfolion:

 • Työterveyshuolto
 • Työturvallisuusohjeet
 • Yritysintegraatioiden hallinta
 • Yrityssopimus iäkkäiden työntekijöiden stressisuojauksesta
 • Poissaolojen hallinta tai asteittainen uudelleenintegroituminen pitkän sairauden jälkeen
 • Työterveys- ja turvallisuuspäälliköt toimipisteissämme
 • Ensiaputoimenpiteiden pätevyys ja henkilöstön koulutukset

Haluatko tietää lisää Viessmann Kylmäjärjestelmien sosiaalisesta vastuusta? Ota yhteyttä!