Kestävyys alkaa muutoksille avoimella mielellä

Sustainability - change management - banner

Tehtaillamme on muutosjohtamisen tiimi, joka huolehtii jatkuvasti parannuksista ja tehokkaammista ja tuottavammista työtavoista. Viessmannilla kutsumme muutoksenhallinnan filosofiaamme VITOTOPiksi.

Kerran vuodessa tehdään yrityksemme arvojen mukaisesti vastuullinen, tiimihenkinen ja yrittäjähenkinen sisäinen VITOTOP-auditointi, joka pitää työntekijöiden ja esimiesten mielen keskittyneenä kestäviin työrutiineihin ja selkeisiin prosesseihin.

Jatkuva prosessien tarkastelu seitsemälle häviötyypille

Tämä periaate auttaa meitä olemaan tehokkaampia ja tuottavampia ja samalla vähentämään jätettä ja välttämään päästöjä. Koneiden käyttäminen vain toiminnan kannalta tarpeellisella tasolla säästää resursseja ja ehkäisee tuhlausta.

Resursseistamme huolehtiminen

Työntekijämme auttavat meitä joka päivä menestymään yhtenä tiiminä. Ne ovat siis arvokkain voimavaramme. Siksi pyrimme suunnittelemaan työympäristön mahdollisimman ergonomiseksi, turvalliseksi ja terveelliseksi. Esimerkiksi vaahdotuskoneillamme otimme käyttöön niin sanotut sukkulat välttääksemme raskasta manuaalisia nostoja..

Laadun parantaminen ja virheiden ehkäisy Poka Yoken avulla

Poka Yoke pyrkii välttämään virheen syntymistä tai sen leviämistä tarkistamalla kaikki osat. Tätä periaatetta noudatamme esimerkiksi materiaalihuollossamme tuotantoprosessissamme. Toimitamme kaikki tarvittavat osat yhteen tuotteeseen tietyssä laatikossa, jotta minimoimme todennäköisyyden, että jokin elementti unohtuu tuotteen valmistuksen aikana.

Prosessien visualisointi läpinäkyvää viestintää varten

Käytämme erilaisia työkaluja varmistaaksemme, että kaikki työntekijät ymmärtävät standardiprosessimme ja säilyttävät saman laadun jokaisessa prosessissa ja tuotteessa. Vakiotaulukot, arvovirran suunnittelu ja arvovirta-analyysi ovat työkaluja, joita käytämme viestiäksemme läpinäkyvästi, selittääksemme asioita nopeasti ja visuaalisesti ja välttääksemme väärinkäsityksiä.

Tuottava kokonaishuolto (Total Productive Mainenance eli TPM) standardien ylläpitämiseksi ja parantamiseksi

TPM on rutiinihuoltotoimenpiteitä, jotka tuotantohenkilöstö voi tehdä itsenäisesti. Olemme Viessmannilla määrittäneet 3 TPM-tasoa perustarkastuksen, menetelmien ja parannusten osalta. Siksi erityiset puhdistus-, tarkastus- ja huoltotarkastuspisteet visualisoidaan ja näytetään tehtaalla TPM-taululla. Näin varmistamme järjestelmällisesti, että nykyistä standardia ylläpidetään ja pyrimme jatkuvaan parantamiseen.

Haluatko tietää lisää muutosjohtamistoiminnastamme? Ota yhteyttä meihin.