Viessmann Porvoon tulos kääntyi positiiviseksi 

Viessmann Porvoo factory

Viessmann Porvoon tulos kääntyi positiiviseksi ja yhtiö investoi tuotantoon 

Vuonna 2019 kaupallisten kylmäkalusteiden valmistajan Viessmann Refrigeration Systems Oy:n tulos kääntyi positiiviseksi, ja yhtiö investoi tehtaan toimintoihin Porvoossa. Uusi maalauslaitteisto on tuonut merkittäviä ympäristö- ja energiasäästöjä ja parantanut tuotannon tehokkuutta. Viessmann on myös panostanut uusiin toimistotiloihin, jotka edistävät tiimien välistä yhteistyötä. Investointien arvo oli yhteensä lähes miljoona euroa.  

Muutosohjelman päättymistä juhlistettiin koko henkilöstön voimin

Viessmann Refrigeration Systems Oy käynnisti kolme vuotta sitten mittavan muutosohjelman, jonka keskeiset osatekijät olivat keskittyminen ydinosaamiseen, tuotannon ja toimintojen kehittäminen sekä tuotevalikoiman uudistaminen. Muutosohjelman ansiosta yhtiön tulos on kääntynyt positiiviseksi ja sen kannattavuus on parantunut. Ohjelman päättymistä juhlistettiin koko henkilöstön voimin helmikuun alussa, ja tuotevalikoiman uutuudet esiteltiin asiakkaille kansainvälisillä Euroshop-messuilla Düsseldorfissa helmikuun puolivälissä.

Uusi, huipputeknologinen maalauslaitteisto nostanut kapasiteetin käyttöastetta

Viessmann-konserni on sitoutunut pitämään kylmäkalusteiden tuotannon Suomessa, ja Porvoon tehtaan toimintoja kehitetään Tarmolan alueella. Viime syksynä otettiin käyttöön uusi maalauslaitteisto, joka tuo merkittäviä etuja ympäristön ja energian säästöinä. Uusi laitteisto myös parantaa tuotannon tehokkuutta ja tuotteiden laatua. Investoinnit tuotannon ja materiaalivirran kehittämiseen jatkuvat vuonna 2020.

”Uuden maalauslaitteiston käyttöönoton yhteydessä keskitimme kaikki maalaustoiminnot yhteen maalauslinjaan, mikä on luonnollisesti parantanut tehokkuuttamme merkittävästi. Toinen tärkeä etu on resurssien säästäminen ympäristön hyväksi. Energiaa kuluttavia polttouuneja on nyt vain yksi, ja alansa huippua oleva maalausteknologia vähentää maalausjauheen kulutusta lähes 50 prosentilla aiempaan verrattuna. Lisäksi maalauspinta on aiempaa laadukkaampi”, kertoo Porvoon tehtaan toimitusjohtaja Joachim Schlichtig. 

Toimisto- ja asiakastilojen uudistukset mahdollistavat uudenlaisen yhteistyön

Viime vuoden lopulla otettiin Porvoon tehtaalla käyttöön myös uudistettuja moderneja työtiloja, jotka tukevat tiimien välistä yhteistyötä ja läpinäkyvyyttä. Lisäksi yhtiö investoi uuteen näyttely- ja workshop-tilaan, jota käytetään muun muassa asiakasvierailuihin. ”Kehitämme toimitilojamme ja kiinteistöjämme Tarmolan alueella myös tulevaisuudessa. Tämä on osa kulttuurimuutostamme ja strategisia tavoitteitamme”, Schlichtig tiivistää.

Lisätietoja antavat Viessmann Refrigeration Systems Oy:n toimitusjohtaja Joachim Schlichtig ja tuotantojohtaja Arto Salonen.

Yhteystiedot:

Joachim Schlichtig (englanti), toimitusjohtaja, puh. 050 339 1616, scgj@viessmann.com

Arto Salonen, tuotantojohtaja, puh. 050 596 7216, snna@viessmann.com