Prisma Kaari, Helsinki - 500 metriä kylmäkalusteita 

Helsingin Kannelmäessä toimiva Prisma Kaari on yksi Suomen suurimpia ja uraauurtavimpia hypermarketteja.

Suomen suurimpiin hypermarketeihin kuuluvassa Prisma Kaaressa Helsingin Kannelmäessä aloitettiin kesällä 2021 mittava uudistushanke, joka valmistui kokonaisuudessaan vuoden loppuun mennessä. Myymälä päivitettiin erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvien kuluttajien muuttuneita kulutustapoja palvelevaksi nykypäivän hypermarketiksi, jossa ostokokemus paranee ajansäästön myötä kaiken tarvittavan löytyessä saman katon alta.

– Olemme olleet Prismana edelläkävijä HOK-Elannon kentässä, vähintäänkin pääkaupunkiseudulla. Meillä otettiin muun muassa ensimmäisenä Suomessa käyttöön jatkuvat 24h-aukiolot, Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali kertoo.

– Me ollaan aina auki. Me emme ole pelkästään valtavan iso ruokakauppa, vaan meillä on myös Suomen suurin käyttötavaravalikoima. Jos keskellä yötä menee vaikka telkkari rikki tärkeän ohjelman aikana, sen saa tästä meiltä heti mukaan ja pääsee jatkamaan katselua, Riiali naurahtaa.


Pitkäaikainen yhteistyö

Vuonna 2021 kaupassa toteutettiin pitkän suunnittelun jälkeen hyvin perusteellinen uudistus, jossa käytännössä koko myymälä rakennettiin uusiksi. Kaikki vanha tekniikka laitettiin pois ja muun muassa kylmätekniikka uusittiin täysin aina taustajärjestelmistä lähtieni.

– Meillä on yli 500 metriä uusia kylmäkalusteita tuolla myymälässä. Siihen sisältyvät kaikki aina kylmähyllyköistä ruokatoreihin ja pakastealtaisiin ja -kaappeihin. Lisäksi taustalla kylmätekniikka, mikä ei näy kuluttajille, uusittiin myös, Ilkka Riiali kertoo.


Kokonaispaketti

– Näin isossa hankkeessa Prisma Kaarelle merkitsi paljon kokonaispalvelupaketin toimittaminen. HOK-Elanto ja Viessmann Refrigeration Systems ovat tehneet pitkään yhteistyötä, ja Riialin mukaan yhteistyökumppaniksi kylmälaitteiden osalta oli helppo valita juuri Viessmann. Viessmann vakuutti heti toimitusvarmuudellaan ja kokonaisratkaisullaan.

– Nämä ovat nyt hiilidioksidilaitteistoja. Ympäristöystävällisyys on nykyään entistä suuremmassa roolissa. Me ollaan erittäin iso yksikkö, joten onhan tämä merkittävä ekoteko meiltä. Volyymin takia päädyimme vielä isoilta osin avokalusteisiin, mutta laskimme silti, että saamme energiansäästöä 15-20% vanhaan laitteistoon nähden, vaikka meillä kylmämetrit lisääntyivätkin, Riiali myhäilee.


Aikataulut pitivät

Yhteistyö remontin aikana sujui hyvin. Viessmannin osalta kaikki toimitukset tulivat ajallaan ja asennukset valmistuivat sovitusti. Riialin mukaan ongelmia ei ollut, vaikka kyse oli yhdestä mittavimmista kylmälaiteprojekteista Suomen mittakaavassa.

– Kun puhutaan tällaisesta metrimäärästä kalusteita, niin ainahan siellä jotain pientä yllättävää tulee, mutta kaikki on hoidettu asianmukaisesti, Riiali kiittelee. Kylmälaiteremontteja ei tehdä vuoden tai kahden ajanjaksolle, vaan laitteiden ja kalusteiden pitää kestää 15-20 vuotta. Prisma Kaaren entinen kalusto oli 12-13 vuotta vanhaa, ja sen käyttöikä alkoi olla loppu.

– Jos joka vuosi säästämme melkein viidenneksen energiankulutuksessa, niin kyllä se vuosien saatossa tekee ihan merkittävän säästön. Meillä on tunne, että me saamme Viessmannilta sellaisen kokonaisuuden, mikä toimii meille hyvin, Riiali päättää.

Yhteistyökumppaniksi kylmälaitteiden osalta oli helppo valita juuri Viessmann. Viessmann vakuutti heti toimitusvarmuudellaan ja kokonaisratkaisullaan.

Ilkka Riiali, johtaja, Prisma Kaari 

Referenssimme

Päivittäistavarakauppa-asiakkaidemme menestystarinoita on listattu alla. Napsauta nähdäksesi kaikki referenssit. Katso kaikki referenssit