Penny Kolín - varustettu Viessmannin kestävällä ja fossiilivapaalla ESyCool green energiaratkaisulla

Penny-myymälä sijaitsee Kolínin kaupungissa Tšekin tasavallassa, noin 70 km itään sen kauniista pääkaupungista Prahasta. Myymälä on täysin uusi, ja avattiin vasta maaliskuun alussa 2022.

Penny painottaa aina asiakasta ja asiakaskokemusta: laajan tuotevalikoiman ja kohtuullisten hintojen lisäksi he haluavat luoda asiakkaalle mahdollisimman tehokkaan ja kestävän ympäristön.

Kylmätekniikka supermarketin energian pääasiallisena kuluttajana

Pennyn myymälätiloissa, kuten muissakin elintarvikemyymälöissä, kylmätekniikka kuluttaa eniten sähköä. Kun Pennyyn etsittiin vihreää teknologiaa, jolla olisi pienempi energiankulutus ja CO2-jalanjälki, alkoivat palaset osua paikoilleen EuroShop 2020 -messuilla Düsseldorfissa, jossa Penny vieraili Viessmannin messuosastolla ja tutustui kestävän energian ratkaisuun ESyCool greeniin.

Penny Kolín - ESyCool green - EC pro modules 2

Avaimet käteen -ratkaisu: ESyCool green

ESyCool green sopii täydellisesti Pennyn vaatimuksiin. Järjestelmä ottaa haltuunsa koko kylmätekniikan täydellisen toimituksen, kuten kylmäkaapit ja kylmähuoneet, sekä rakennuksen fossiilivapaan lämmityksen ja myös ilmastoinnin. Se kuluttaa vähemmän energiaa, jolloin myymälä toimii entistä energiatehokkaammin.

Toisiojärjestelmän lämpöpumppumoduulien sisällä oleva kylmäaine on ympäristöystävällistä ja tulevaisuudenkestävää R290 (propaania). Jäähdytysprosessin hukkalämpöä käytetään rakennuksen tilan lämmittämiseen. Jos hukkalämpö ei enää riitä, lämpöpumpputoiminto pystyy ottamaan lisälämpöä ulkoilmasta myymälän ulkopuolelle. Tämä eliminoi erillisen fossiilisiin polttoaineisiin (kaasu, öljy) perustuvan kattilajärjestelmän tarpeen.

Penny Kolín - ESyCool green - Tecto MD7 with meat

Äskettäin rakennetun Pennyn myymälän kylmälaitteista suuri osa on lasiovellisia Tecto MD7 hyllyköitä liha- ja maitotuotteille, sekä kylmä- ja pakastehuoneet myymälän takaosassa päivittäistavaroiden ja leipomotuotteiden varastointiin.

Valvottu ja todistettu energiansäästö verrattuna aikaisempiin järjestelmiin

Energianvalvontajärjestelmä näyttää jo ensimmäisten käyttökuukausien aikana odotetun energiahyödyn verrattuna aikaisempiin perinteisiin teknologioihin.

Voin suositella Viessmannia kaikille, jotka haluavat luoda jotain uutta ja todella mennä eteenpäin kylmätekniikan käytössä.

Václav Šíma, rakennusosaston johtaja, Penny Tsekki

Referenssimme

Päivittäistavarakauppa-asiakkaidemme menestystarinoita on listattu alla. Napsauta nähdäksesi kaikki referenssit. Katso kaikki referenssit